Det finnes mange måter å jobbe med pust på - breath work, pusteteknikker og pusteøvelser med ulik tilnærming og utførelse. Noen bruker ekstreme metoder som hyperventilering for å resette og balansere nervesystemet, mens andre går mer skånsomt til verks. Her er det ikke noe som er rett eller galt. Men det er kanskje lurt å tenke over hva man er ute etter, hva man vil oppnå, eller aller helst hva man trenger.
I dag bruker mange pulsklokker, Apple Watch og Garminklokker for å finne ut om de sover godt, har normal puls, om de er stresset, eller hvordan HRV’en er. Så lenge man er bevisst hvorfor man bruker disse, er klokkene gode hjelpemidler og også gode motivatorer om man trener systematisk og vil monitorere og spore egen utvikling. Men jeg tenker at, om man ikke er veldig bevisst bruken, kan de på sikt føre til mere stress, samt avhengighet av nok en elektronisk duppeditt.
Jeg tror at det mange av oss virkelig trenger i dag, er å vende blikket innover og komme ordentlig i kontakt med oss selv. Om vi tar oss tid til å sette oss ned og finne både fysisk og mental ro, kan vi sjekke inn og kjenne etter hvordan det står til i systemet vårt, for kroppen vet dette. Da trenger vi ikke noe utenfor oss selv som forteller oss hvordan vi har det. Og det er her pusten kommer inn i bildet. Vi kan bruke pusten som fokuspunkt for å finne ro.
Med bakgrunn i dette tilbyr vi nå kurs i Bevisst Pust og Funksjonell Pust.
Innføring i Bevisst Pust
Kursene er designet med tanke på deg som ikke har jobbet særlig med pust tidligere, som synes det er vanskelig å finne ro i hverdagen, som ønsker å stresse mindre, og som ønsker å komme på plass i deg selv.
Hvor starter man?
Status presens kan være et bra utgangspunkt. Skal man endre noe, er det fint å først bli klar over og bevisst det som allerede er; hva man skal endre fra.
Å sitte i ro, følge pusten og observere den, vil bevisstgjøre deg på akkurat dette.
Klarer jeg å sitte i ro med meg selv? Klarer jeg å fokusere på pusten? Hvordan puster jeg når jeg er rolig og avslappet? Og hvordan puster jeg i andre
situasjoner i hverdagen?
Kursene er satt opp i rekkefølge som bygger på hverandre.
Har du ikke jobbet med pust tidligere, opplever mye stress, eller har vanskelig for å finne ro, anbefaler jeg at du starter med første kurs og jobber deg videre derfra.
Hva inneholder kursene?
Kursene er bygd opp av moduler og trinn. Modulene inneholder informasjon og teori slik at du får tilstrekkelig kunnskap om hvordan pusten virker i deg og for deg. Øvelsene ligger som trinn i hver modul. Hver modul inneholder ett eller flere trinn med guidede øvelser.
Bevissthet
Det viktigste begrepet i øvelsene er bevissthet. Øvelsene er rolige og meditative og har fokus på kroppen, tankene og pusten, slik at du blir bevisstgjort det som skjer med deg og i deg gjennom øvelsene.
Øvelsene er guidede, men på slutten av hver øvelse får du noen minutter til å holde fokus selv uten guiding. De fleste øvelsene er lagt opp til at du kan lukke øynene, vende blikket innover i egen kropp, og lytte til veiledningen som blir gitt.
Kurs i Funksjonell Pust
Dette kurset er for deg som har lyst til å ta pusten din til neste nivå.
Kurset hjelper deg med å trene pust og puste-effektivitet med fokus på
Biokjemi (pust Lett)
Frekvens (pust Sakte)
Biomekanikk (pust Dypt)
Om du ønsker å videreutvikle pusten, vil dette kurset vil være en naturlig etterfølger av innføringskursene i Bevisst Pust.
Du har tilgang til alle kursene i 52 uker fra kjøpsdato.
Comments