top of page

Puster du når du sjekker e-post?

Har du hørt om email apnea? De fleste av oss har hørt om sleep apnea, eller pustestopp når vi sover.

Mange lider av det, og det kan føre til ulike utfordringer i kroppen som blant annet høyt blodtrykk.


Det å holde pusten ubevisst i våken tilstand, er også utbredt. Studier viser at opptil 80 % av de som arbeider på kontor lider av delvis oppmerksomhet. Det betyr at oppmerksomheten kontinuerlig hopper fra den ene oppgaven til den andre og ikke fokuserer helt og holdent på én ting om gangen.


I en slik tilstand av evigvarende distraksjon, blir pusten overflatisk og i mange tilfeller stopper den helt opp. Dette kalles email apnea, og kan føre til samme type sykdommer som pustestopp i søvne. Begge disse tilstandene er ubevisst, noe som skjer med oss som vi ikke kontrollerer.Når du sjekker e-post samtidig som du ser på tv, lytter på radio eller har en samtale med noen, har du lagt merke til hvordan du puster da, eller om du puster i det hele tatt?


Vi puster ca 25 000 ganger i løpet av et døgn, og vanligvis tenker vi ikke over at det skjer. Å bli bevisst egen pust og eget pustemønster, er første steg i pustearbeid. Ved å bli bevisst hvordan vi puster, samt lære å puste bevisst, bidrar vi til healing og vekst i kropp, sinn og sjel.

 


Kilde:

Nestor, James (2020) BREATH - The New Science of a Lost Art.

279 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page